Knoglekirurgi på hunde

Knoglekirurgi er et af de fagområder Vejle Dyrehospital de sidste 10 år har opnået større kompetence i at udføre.

Fagdyrlægerne i sygdomme hos hunde & katte : Per Nyvang Mariussen og Simon Grove; GPCert(SAS) og Dyrlæge Jesper Ørsnes Christoffersen har mange års erfaring med udførelse af orthopædkirurgiske operationer på hunde og katte.

Det er vigtigt, at man har adgang til det korrekte udstyr og velindrettede moderne operationsstuer. Derudover skal der være en personalebesætning som er uddannet til at kunne assistere de opererende dyrlæger.

Vejle Dyrehospital   udfører mange forskellige former for knogleoperationer . Nogle med påsætning af metalplader, skruer, metal-gerclager.

Andre operationsteknikker med placering af brudstabiliserende metalpinde på hver sin side af knoglebruddet. (Biologisk osteosyntese ved anvendelse af ekstern transcutan fiksation ( SK ESF ).

Vejle Dyrehospital  udfører ofte operationer for lidelsen patella luxation. Ved denne lidelse vil knæskallen glide ud af sit normale leje, hvilket kan medføre at dyrets knæ pludselig  låser.  Det kan i sådanne tilfælde være nødvendigt at flytte et knoglestykke på skinnebenets forkant. Derved korrigerer man knæsenernes længdegående retning, hvorefter dyret igen kan gå normalt. Andre gange er det tilstrækkeligt blot at foretage en kirurgisk fordybning af knæskallens glidefure samt en kirurgisk stramning af knæets løse ledbånd.

Efter operationen er det vigtigt at have en personalebesætning som er uddannet til at tage sig kærligt af det opererede dyr.  Vore dyrlæger og veterinærsygeplejersker vil i forbindelsen med hjemsendelsen forklare, hvordan man skal forholde sig omkring dyrets genoptræning og terapi i øvrigt.

I forbindelse med et pådraget knoglebrud kan der desuden være sket skader på andre organsystemer. Derfor vil det indlagt dyr altid få foretaget en udvidet  sundhedsundersøgelse inden operationen påbegyndes og vore klienter vil altid blive oplyst om de økonomiske konsekvenser af en operation/indlæggelse.

Vi står altid til rådighed for dyreejere i hele Vejle og omegn. Herunder Vejle Ø, Bredballe, Mølholm, Vinding, Urhøj, Søndermarken, Nørremarken, Fredericia, Horsens, Hedensted, Børkop, Kolding, Brejning, Jelling, Bredsten, Tørring, Daugård, Løsning.

Vejle Dyrehospital; Alle hverdage : 8.00-17.00 : 75-821600

Vi står altid til rådighed for dyreejere i hele Vejle og omegn.