Kiropraktisk behandling af hunde

Kiropraktor til hund? – Hunde kan også have brug for kiropraktisk behandling. Fagdyrlæge Simon Grove, er uddannet i veterinær kiropraktik.

Kiropraktisk behandling af hunde er en behandlingsform hvor bevægeapparatet og nervesystemet påvirkes/behandles, for at genskabe optimal funktion og balance. Ændret biomekanik og ledbevægelse kan medføre en funktionel indskrænket bevægelse i hvirvelsøjlens led. Det er en myte at der er tale om knogler, der skal sættes på plads, men der skal genskabes normal bevægelighed og funktion. De låste områder påvirkes med en præcis justering, hvor led, muskler samt især nerverne påvirkes. Det er derfor vigtigt med indgående kendskab til anatomi og til nervesystemet.

Det er primært ryggen der behandles, men også leddene i benene kan undersøges og behandles.

Kiropraktisk behandling anvendes ved smerter, uspecifikke haltheder, postoperativt, som led i genoptræning, ved arthroser, spondyloser og ved overbelastninger. Låste led i ryggen, smerter eller halthed medføre ofte kompensatoriske overbelastninger af kroppens øvrige led. Det er derfor hele hunden, der undersøges og behandles.
Kiropraktisk behandling anvendes også ved nedsat præstation og aktivitet samt for at sikre optimal bevægelighed og opretholde sundhed og god livskvalitet. Der er derfor mange jagthunde, brugshunde og hunde, der præsterer fysisk, der har brug for kiropraktisk behandling.

Det er vigtigt at der inden behandling er foretaget en almindelig dyrlægeundersøgelse, eller at den kiropraktiske behandling foretages af en dyrlæge.

Dyrlæge Simon Grove er fagdyrlæge i sygdomme hos hunde og katte, certificeret kirurg (GPCertSAS) og uddannet i veterinær kiropraktik ved IAVC (International Academy of Veterinary Chiropractic). Simon har bestået den afsluttende eksamen ved IAVC samt ved VSC (The Veterinary Society of Chiropractic)

 

Vejle Dyrehospital står altid til rådighed for dyreejere i hele Vejle og omegn. Herunder Vejle Ø, Bredballe, Mølholm, Vinding, Urhøj, Søndermarken, Nørremarken, Fredericia, Horsens, Hedensted, Børkop, Kolding, Brejning, Jelling, Bredsten, Tørring, Daugård og Løsning.

Vi står altid til rådighed for dyreejere i hele Vejle og omegn.