Bedøvelse på Vejle Dyrehospital

En bedøvelse er med moderne og opdaterede bedøvelsesmetoder faktisk ganske sikker. Dette specielt når den gennemføres med en personale-besætning og en udstyrsmængde af bedste kvalitet.

Når en kat skal bedøves på Vejle Dyrehospital  får det ilagt et såkaldt venekateter som er tilgængelig under hele bedøvelsesforløbet. Et venekateter er en lille plastkanyle som placeres i et lille blodkar på et af dyrets forben.

Vejle Dyrehospital  har således valgt at benytte samme forsigtighedsregler som på menneskehospitaler , hvor alle total bedøvede patienter naturligvis altid får ilagt et venekateter.

Moderne bedøvelsesmidler samt regelret intensiv monitorering /måling af dyrets livsprocesser under hele bedøvelsesforløbet har medført at en bedøvelse nu om dage er langt mere sikker end tidligere. På Vejle Dyrehospital & Dyreklinik er der altid mindst en veterinærsygeplejerske til at overvåge bedøvelsen imedens dyrlægerne foretager operationerne.

Før bedøvelsen foretages der først en regelret sundhedsundersøgelse af dyret. Der er i vort eget laboratorie desuden mulighed for at vi udfører en såkaldt præanæstetisk blodprofil, hvilket vil sige, at udtage og undersøge en blodprøve før dyret bedøves. En sådan blodprøve vil hos ældre eller syge katte kunne afsløre, hvilke sikkerhedsmæssige tiltag der eventuelt bør tages inden dyret bedøves.

Hvis blodprøven ikke giver anledning til anmærkninger kan dyret bedøves. Dette gøres ved at dyrlægen igennem det tidligere omtalt venekateter indsprøjter et bedøvelsesmiddel, hvorefter dyret falder i en dejlig søvn efter blot 10 sekunder.

Det nu forsvarlig bedøvet dyr tilsluttes dernæst selve bedøvelsesapperatet, hvorefter dyret stille og roligt indånder stoffet sevofloran eller isofloran, hvilket er nogle af de samme skånsomme bedøvelsesmidler som benyttes, når mennesker skal bedøves.

Dyret påsættes dernæst måle-elektroder som registrer vejrtrækningen, pulsfrekvensen, iltballancen, kuldioxidniveauet  samt blodtrykket. Den bedøvelsesansvarlige veterinærsygeplejerske kan således hele tiden følge dyrets bedøvelsesniveau.

Vi står altid til rådighed for dyreejere i hele Vejle og omegn. Herunder Vejle Ø, Bredballe, Mølholm, Vinding, Urhøj, Søndermarken, Nørremarken, Fredericia, Horsens, Hedensted, Børkop, Kolding, Brejning, Jelling, Bredsten, Tørring, Daugård, Løsning. Så hvis du har tillægsspørgsmål vedrørende sikker bedøvelse så er du altid velkommen til at ringe til os.

Alle hverdage : 8.00 til 17.00 :  75-821600

Vi står altid til rådighed for dyreejere i hele Vejle og omegn.